Planering är A och O

 
Många, inklusive mig själv för ett tag sen, tycker att det är svårt att hålla kosten. Man klarar två dagar in i veckan för att sedan slinta och då tycker man att det är lika bra att köra nästa vecka istället. Det går att förhindra och ordet för det är, planering. 
 
Planering är verkligen det viktigaste när det kommer till kost. Planerar man inte är det nästan dömt att misslyckas. Mina bästa tips är att ta söndagen till att ordna inför veckan. Det är den dagen då jag gör alla matlådor, ordnar mellanmål och frukostar. Jag brukar ibland göra för alla 5 dagarna men ibland halva i taget. Tänk ut hur dina dagar ser ut, ska du träna vissa dagar behöver du kanske lite mer mat och bättre mellanmål. Gör man så här tycker jag att det är väldigt lätt att hålla kosten. Då går kroppen som en maskin, man behöver inte fundera ut någonting, inte laga mat när man redan är hungrig eller stressad. Då tar man sin matlåda istället med den färdiga maten. Jag älskar det här upplägget och kör alltid efter det. 
 
Ovan är dagens förberedelser inför veckan då jag börjar jobba igen imorgon. 4 matlådor klara, mellanmål och smoothie ordnat och sallad är bara att trycka i sig!
 
/ V
Kost | |
#1 - - Diana (La Madre):

Grymt bra gjort, det svåraste för mig är verkligen kosten. Att träna är svårt när man har två små barn men man hittar tiden tillsammans med makens schema på nått sätt. Men kosten kräver mer, för det ska inte bara ätas en gång, som med träning, man tränar en gång om dagen oftast. Men att äta, det ska man göra minst 5-6 gånger om dagen enligt dom flesta pt'n. Så hur får man in det i ett schema med ett jobb också. Jag brukade ta med mig en massa matlådor typ, till kontoret, asjobbigt och stressigt på kvällarna att alltid fixa morgondagens alla matlådor med mellis1, lunch, mellis 2 etc. Men men nu är jag hemma ett tag framöver och får se om jag hittar någon bra rutin. Att göra som du är ju bra, men fryser du ner allt då, inkl sallad?

Svar: Absolut, jag förstår precis vad du menar men som du säger gäller det att komma in i rutinerna. Igår gjorde jag till halva veckan och då går det bra att ha dem i kylen. Gör jag för hela veckan så väljer jag att frysa in såsen eller köttet och sedan gör jag pasta eller det tillbehöret endast till de första dagarna och sedan fyller jag på. Oftast är det ju inte detta som är jobbigt utan det man ska ha till i form av såser med kött eller fisk och liknande. Rekommenderar dej också att köra på sånna mellanmål som du faktiskt kan förbereda på söndagen. Så som ägg kan man koka för veckan, banan med nötter till och liknande. Då behöver man inte lägga nån ytterligare kraft på det i veckan. Så kan man lyxa ibland med en smoothie när man har tid! Lycka till!! :D
Victoria Rödjevi

#2 - - JUNITJEJ:

Vilka goda matlådor!

Svar: Perfekt att ha med sig!
Victoria Rödjevi

Upp